➵ Lånekassen

Utveksling er som oftest en veldig dyr affære, spesielt om du reiser langt. Derfor rådes alle til å søke om stipend og eventuelle lån hos lånekassen – slik at det økonomiske trykket letter litt. Dette er det veldig mange foreldre som er glade for! Her forteller jeg litt kjapt om hva som skal søkes på, om man reiser til Australia.

– Stipend/lån: De fleste som starter i 1.vgs søker om stipend. Dette skal man også gjøre om man reiser på utveksling. Naturligvis får man større summer utbetalt enn standaren på 950,-. Den eneste forskjellen er at man legger inn informasjon om at man skal studere utenlands via er utvekslingsorganisasjon.

– Delvis dekning av skolepenger: I Australia betaler man skolepenger, ulikt fra hva vi gjør her i Norge. Disse summene kan ofte bli rimelig store – og derfor kan man søke om støtte til opptil 85% av skolepengene hos Lånekassen. Det man da må gjøre er å sende med dokumentasjon med bekreftelse fra organisasjonen du reiser med, fra rådgiver på den norske skolen du går på som at året i utlandet fungerer som 2.vgs og bekreftelse og oversikt fra din australske skole på summen skolepenger som skal betales i løpet av året.

Dette var kun prosessen i korte trekk – mer info: http://www.lanekassen.no/nb-NO/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s