➵ Hervey Bay

Fotor0520170936

Befolkning: 76,400 personer

Eksakt beliggenhet: 25°17′7″S 152°52′22″E

Hervey Bay er en middels stor by på østkysten av Australia. Byen ligger i staten Queensland og ca. 3 & 1/2 time fra storbyen Brisbane, som er statshovedstaden. Rett utenfor byen ligger Fraser Island, Queenslands største øy. Byen fikk navnet sitt ved at oppdageren James Cook oppkalte bukta etter en britisk lord, ved navn Hervey. (← Historien er til ære for deg, pappa!) De siste årene har byen vokst kraftig i befolkning, industri og turisme – men blir likevell fortsatt sett på som en “seaside village” av de fleste. Byen har også i løpet av de senere årene fått sin egne lille flyplass, som bl.a. flyr til internasjonale flyplasser som i Brisbane og Sydney.

Klimaet i Hervey Bay er mild og fuktig med en gjennomsnittstempereatur på 30°C om sommeren og 22°C om vinteren. ← SCORE!!

Det driver mye med sport i denne byen og de mest populære er seiling, kite boarding, vannski, windsurfing, surfing snorkling, dykking og svømming. 

Funfact: Hervey Bay er faktisk Australias hovedstad for hvalsafari, eller “whale watching” som det heter. Bay’en utenfor byen er nemlig hekkeplass for en rekke hvaler og i 2005 var hvalbestanden i området 7,000.

For mer morsom info og fine bilder:

http://http://www.discoverherveybay.com/
http://http://www.visitfrasercoast.com/destinations/hervey-bay/

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s