Endelig fremme

G’day!

Lokal tid: 22:21 pm

Da har jeg ankommet landet down under, hjemlandet til Kangarooen og landet der det er 20 grader midt på vinteren – Australia. Jeg har nå vært her i ca 1 og en halv dag, og jeg er så langt veldig fornøyd! Flyturen ned hit tok ca. 35 timer. Vi fløy Oslo – Qatar – Perth – Brisbane – Hervey Bay. Jeg pleier ikke å sove noe særlig på andre steder enn i senga mi, men jeg klarte faktisk å klamre meg til bevistløsheten for 8 timer, så det gikk bedre enn jeg trodde!

Fotor0712102037
//Idet vi fløy innover Perth // Venting i Qatar //

Når det siste flyet fra Brisbane til Hervey Bay var forsinket med en time, var det nesten så jeg begynte å grine, siden jeg var så sliten og greit stressa. Men når vi endelig kom oss om bord på småflyet og fløy over lange hvite strender og grønn ødemark, var det greit! Det er så sinnsykt fint her! Når vi begynte å nærme oss byen, kjente jeg likevell at nervene kom tilbake – men idet jeg traff Robyn og fikk en god bamseklem, viste jeg at dette kom til å gå helt fint! Vi var ca 15 utvekslingselever som fløy sammen med, veldig deilig at jeg slapp å dra alene.

Fotor0712101856
/
/ Utsikten på flyturen inn til Hervey Bay // Småflyet //
Fotor0712102319
/
/ Fine Cathrine happy over å være i Australia // Fullmåne i solnedgang // 

I dag skulle vi egentlig ut å kjøre for å se Hervey Bay, men jeg klarte selvsagt å sove helt til klokken 12, så det fikk vi ikke tid til, typisk meg.. har faktisk sovet over 20 timer etter at jeg kom hit, så man kan si at jet lag’en har truffet meg ganske grundig. Men det gjorde ikke så veldig mye, for på ettermiddagen dro vi på baby shower!! Dette er en av tingene vi i Norge bare ser på filmer, så det var så gøy å faktisk oppleve det på ordentlig! Det var for den nye babyen til størstebror Matt og kona Tiffany som kommer i August. Jeg dro med Robyn og fikk møte storesøster Nikki, Tiffany og hele hennes familie. Alle var veldig imøtekommende, og selvom jeg ikke var det som snakket høyest (på grunn av både engelsken og jet lagen) var det veldig hyggelig! Vi lekte masse leker, hadde quiz, spiste kake og åpnet opp gave etter gave bestående av bleier, kosedyr, bittesmå klær og alle mulige babyting.

Fotor0712102740

En av oppgavene var at man trakk en lapp med et ord på og så skulle man lage en trøye til babyen. Tiffany skulle så velge den hun likte best. Og gjett hvem som ble tatt på  senga med munne full kake og vant – meg! Haha, jeg vet ikke hvor fin min egentlig ble – men det var koselig at hun likte den! Jeg fikk “Dusty” på lappen min, som er hunden deres. Kanskje jeg skal satse på en fremtid som babytøy designer?

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ellers går mye av tiden til å vende seg til alt, bli kjent med huset og menneskene, prøve å snakke engelsk – selvom det er veldig rart – og bare ta inn alle de nye inntrykkene. I morgen skal vi ut og se byen, og på mandag begynner jeg faktisk på skolen! Ah, kjenner at jeg er litt nervøs, men jeg tror at det skal gå greit siden jeg har de andre norske med meg. Fant også ut at vi er 24 utvekslingstudenter totalt på skolen, så jeg er hvertfall ikke alene om å være ny. På mandag får jeg velge timeplanen min, jeg får uniformen og endelig kommer jeg ordentlig i gang! Skal bli fint å bli kjent med folk, finne seg til rette og starte mitt australske liv.

Det har enda ikke helt godt opp for meg at jeg skal bo her et helt år, men regner med at det kommer til å slå meg gangske snart. Det er også veldig rart av alle hjemme er våkne på helt andre tider enn meg. Men jeg prøver egentlig å tenke så lite som mulig på Norge, slik at jeg heller kan konsentrere meg om alt som skjer her. Jeg er jo tross alt her for å oppleve noe helt annet, så da nytter det ikke å sitte å stalke alle hjemme.

Videre skal jeg børste støv av speilrefleksen, og få tatt litt ordentlige bilder til denne bloggen!

xx Marie

Advertisements

4 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s