Sånn går nu dagan’

Lokal tid: 18:50  – Mandag 4.august 2014 

Det har nå gått tre uker – men det føleles som måneder. Det er vanvittig hvor sinnsykt fort man bli vandt til omgivelser, mennesker og rutiner. Det følels ut som stumpen min har vært plassert her i lang tid allerede. Når jeg tenker tilbake på rutinene jeg hadde hjemme i Norge, virker de som et utydelig minne. Det å sitte på trikken, det å flytte frem og tilbake mellom mams og paps, det å løpe inn i timene samtidig med lærern, det å se fjesene på favorittsnuppene daglig. Det er alt en del av mine gamle rutiner. Her tar jeg skolebussen hver dag, kommer 25 minutter for tidlig på skolen hver dag, jeg ser ansiktene på mine nye snupper hver dag og jeg bor på et sted, ikke to. I stedet for å være eldst i søskenflokken, er jeg plutselig yngst. Istedet for å ha en søster jeg bor med hele tiden, har jeg nå en bror. Ting kunne ikke vært mer forskjellig fra det jeg var vandt med i Norge. Men jeg bor ikke i Norge lenger, jeg bor i Australia. På andre siden av verden.

Før jeg kom hit trodde jeg at jeg ville ha større problemer med å tilpasse meg livet her enn det jeg faktisk har hatt. Jeg så for meg at jeg kom til å grine i dusjen ofte og ikke føle meg hjemme i det nye huset før etter lang tid. Realiteten er at jeg ikke har noen verdens problemer med å gå å ta en sjokkis i skapet, og at jeg ikke har grått en eneste gang siden jeg kom. Folk sier at man lærer å kjenne seg selv når man drar på utveksling, og det er faen meg sant. Tålmodigheten og stå-på-viljen min blir hver dag satt på prøve, og jeg må hver dag kaste meg utfor nye stup. Samme om det er å si ifra om noe jeg ikke liker hjemme, snakke med noen jeg ikke har snakket med før eller satse på at jeg går i riktig retning når jeg skal til nye steder. Hver dag lærer jeg meg å åpne meg litt til for de nye, fine menneskene som har kommet inn i livet mitt, og hver dag må jeg selv bestemme hvordan jeg vil være som menneske – for dette er på en måte som å starte litt på nytt. Men for hver dag som går, virker det som de der hjemme er litt lenger borte. At alt jeg kjenner og alltid har kjent blir byttet ut med noe nytt.

Jeg merker at nå begynner folk å bli vandt til meg. Folk som til nå ikke har ofret meg et blikk, smiler plutselig til meg i friminuttet og folk som ikke sa noe i starten, har begynt å snakke. Vi blir mer vandt til skolen, og skolen blir mer vandt til oss. Det er enda en lang vei å gå før jeg kan si at jeg er ordentlig fornøyd, men først må jeg lære å kjenne folkene her. Vite hvordan man skal gå fram, hva som er fint å si og snakke om. Hvordan man skal gå kledd. Hvordan man skal reagare på ting som blir sagt og ting som skjer. Planen er ikke å bli en ren kopi av folka her, men heller å tilføre litt Marie til omgivelsene. For jeg skal faktisk være her et helt år, da hadde det jo vært kult om jeg satte litt spor.

Processed with VSCOcam with m3 preset Processed with VSCOcam with c1 preset PicMonkey Cdaollage.jpgProcessed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetPicMonkey Coczllage.jpgtumblr_n9nrkzKuy91tr9l8ho6_1280tumblr_n9pt6je0K41tr9l8ho7_1280

 

Altfor mye sykling. Full rengjøring av rommet. Taco-Tuesday. Basketkamp mot japanere. Beachdays. Kino med aussies etterfulgt av nash på Hungry Jack – damn right. Enda mer sykling. Skole. Skole. Skole. Skjørteskille på låret. Fin natur. Solnedgang. Den siste tiden kort oppsummert. Skulle ønske jeg var mer aktiv her på bloggen, men for å være ærlig er det ikke altfor mye å oppdatere om. Det eneste vi gjør er å dra på skolen, spise masse drittmat, sykle overalt, være litt på stranda og en gang i mellom klarer vi å pelle oss på en gatho. Likevell er livet kulere enn det ville vært i Norge – jeg er jo faen meg i Australia! 

xx Marie

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s